تعرفهها
مالیاتی است که برای کالای خاص یا مجموعه کالاهای صادر شده یا وارد شده به یک کشور ایجاد میشود و مانعی اقتصادی در تجارت ایجاد میکند.زمانی که تولیدکنندگان داخلی در رقابت با کالاهای وارداتی مشکل داشته باشند ممکن است از تعرفه استفاده شود.
برخی از صنایع از حفاظتی برخوردار میشوند که تأثیر مشابهی با یارانهها دارد. تعرفهها انگیزههای صنعت را برای تولید سریعتر، ارزانتر و با کارایی بیشتر کاهش میدهند و باعث کاهش رقابت صنایع میشوند.
دلیل سوم استفاده از تعرفه جلوگیری از دامپینگ است. دامپینگ روشی است که یک تولیدکننده کالای خود را با ضرر صادر میکند تا رقبای نوپا یا با توان مالی ضعیف تر را ورشکسته کند، و برای خود یک بازار انحصاری ایجاد کند. حالت دیگر دامپینگ زمانی است که صادرکننده قیمت کالای خود را در بازار صادرات نسبت به بازار داخلی کمتر قرار میدهد. هدف و نتیجه مورد انتظار از تعرفهها تشویق مردم به استفاده از کالاهای داخلی به جای کالاهای معادل خارجی است.
تعرفهها میتواند بین کشورها تنش ایجاد کند. به عنوان مثال میتوان به تعرفه فولاد ایالات متحده در سال ۲۰۰۲ اشاره کرد، و زمانی که چین تعرفه ۱۴ درصدی را برای قطعات خودرو وارداتی وضع کرد. چنین تعرفههایی معمولاً منجر به شکایت در سازمان تجارت جهانی (WTO) میشود که مقرراتی را تنظیم میکند و تلاش میکند تعارضات تجاری را حل کند.در صورت عدم رضایت، کشور صادر کننده میتواند تعرفه ای را برای واردات از کشور دیگر تعیین کند.